Ada Waktu
Door: Yvonne
Blijf op de hoogte en volg Yvonne
04 September 2025 | Indonesië, Jogjakarta
Ada Waktu
De schemering is ingevallen, het is 17.30 uur. Het verkeer buiten met de ontelbare knetterende bromfietsen maken de straten onveilig. Ik zit op bed en denk terug aan de afgelopen week. Na drie dagen reizen, wachten en vliegen via Jeddah in Saoedi Arabië, kwamen we ´s avonds in het donker ergens aan. Anderhalf uur zoefde de chauffeur met ons door onbekende straten, langs talloze eetkraampjes vanaf het vliegveld van Yogyakarta. Links en rechts schoten brommertjes als dikke bromvliegen voorbij. En dan slaan we plotseling af. Een smalle weg met hier en daar een bungelende lamp aan een misvormde paal leidt ons langs donkergroene rijstvelden. De taxi stopt en rijdt langzaam over een zanderige weggetje. Wat later bij daglicht de oprit van onze homestay bleek. Arie, een zeer sociaal betrokken kleine Indonesiër, die 19 jaar als kok in België werkte, verwelkomt ons hartelijk. Even later schudt zijn vriend Willy, een gepensioneerde leraar uit België, ons de hand. Mijn maag rammelt en ik snak naar een heerlijke bord nasi goreng. Ik nam me voor om snel een plekje, in de ruime authentieke eenvoudige kamer, voor de bagage te zoeken. Zonder daar later over te struikelen en in het schemer de toilettas kwijt te zijn. Onze vriendelijke gastheren remden ons af ´ada waktu´. Hmm, wat bedoelen jullie? Is dat een soort nasi vraag ik mij af . “Take your time”, legt Arie uit. Het is Bahasa Indonesia, onze taal. Aha, glimlach ik, voor ons is het “doo mer heanig an!” En dat hebben we in onze oren geknoopt. Deze eerste week hebben we heerlijk relaxed in de kleinschalige homestay. Dit fantastische plekje voelde als een tweede thuis door de enorme gastvrijheid. De vele tips van de heren leidden ons naar bijzondere plekjes. Maar daarover later meer.
04 September 2025 - 17:17
Anita:
Wat leuk beschreven [e-1f600]
05 September 2025 - 10:10
Hans:
Geweldig verhaal. Hier zeiden ze "aka" tegen ons, Doe maar kalm aan. Veel plezier
05 September 2025 - 11:32
Jolanda:
Veel plezier! En idd: rustig aan
05 September 2025 - 14:18
Elsa:
Een mooi.begin van jullie vakantie! Uitrusten en je verbazen! Veel plezier!
06 September 2025 - 10:31
Richard:
Take it easy zonder Sisi.