Nog veel vragen. - Reisverslag uit Soroa, Cuba van Yvonne Jan - WaarBenJij.nu Nog veel vragen. - Reisverslag uit Soroa, Cuba van Yvonne Jan - WaarBenJij.nu

Nog veel vragen.

Door: Yvon

Blijf op de hoogte en volg Yvonne

20 Januari 2019 | Cuba, Soroa

Morgen vertrekken we van Havanna naar Guatemala. Via El Salvador. Veel vragen over de Cubaanse cultuur blijven onbeantwoord.
Is hier creativiteit geboren uit schaarste?
Manon, een antwoord op jouw vraag: de kreeftenpoten hebben we niet kunnen proeven. De obers konden niet aangeven hoe ze te verorberen. Is dit rijkeluis voedsel? Er wordt hier veel visfilet gegeten. Wel een stuk makkelijker.
Een bijzonder gebruik zijn de staafjes suikerriet die we bij koffie en andere drankjes ontvangen. Dit i.p.v. lepeltjes. Rietsuiker groeit hier immers in overvloed.
Onlangs kochten we aanzichtkaarten voor de ouders. Ze werden verpakt in een enveloppe van dicht geniete ouderwetse kettingformulieren. Die bestaan dus nog echt.
Gisteren werd ons toetje, een mengsel van pinda-kokos-zoete aardappel sap, geserveerd in een gevouwen palmblad. Een natuurlijk puddingschaaltje in een biologisch vegetarisch eethuisje. Wel het heerlijkste diner dat we in deze drie weken hier genuttigd hebben.
Op naar Guatemala.