Het einde van de wereld- “el fin del mundo”
Door: Yvonne
Blijf op de hoogte en volg Yvonne
02 Februari 2015 | Argentinië, Ushuaia
De Portugese ontdekkingsreiziger Magellaan was de eerste Europeaan die Patagonië aandeed, tijdens zijn reis om de wereld in 1520. Hij noemde het gebied "Patagão" omdat men daar reusachtige mensen aantrof. Patagonië betekent 'Land van grote voeten'. Nederlandse avonturiers, waaronder Corneliszoon Schouten, volgden het spoor van Magellaan. In 1616 noemde Schouten het meest zuidelijke puntje Kaap Hoorn, naar zijn woonplaats Hoorn.
Ook wij willen graag dat mysterieuze Vuurland ontdekken. Ooit heeft een ontdekkingsreiziger deze naam voor het land van de, uitgeroeide, Yamana indianen bedacht. Omringd door zee en koude hielden zij zich warm met kampvuren.
We arriveren in de meest zuidelijke stad van de wereld: Ushuaia. Een marketing concept dat geld in het laatje brengt. 4 Kilometer zuidelijker ligt het Chileense Puerto Williams met helaas maar 2500 inwoners. Dit is volgens de Argentijnen een reden om “el fin del mundo” op te eisen.
In onze warme cabanas zitten we voor het raam. Turend. In de verte voor ons ligt het koude ijzige Antarctica. Op 1000 km afstand. Op steenworp afstand ligt het fascinerende Beagle kanaal.
08 Februari 2015 - 15:26
Richard:
En gaan jullie daar nog schoenen kopen? :-)