Wifi
Door: Yvonne
Blijf op de hoogte en volg Yvonne
22 Januari 2023 | Oman, Şaḩam
18 januari
Wifi
Ik ben geconfronteerd met mijn vooroordeel. Je denkt al snel dat Nederland ver vooruit is met het digitale netwerk. Dat standpunt moet ik herzien. In verschillende eethuisjes kun je met een in gescande QR code de menulijst op je telefoon binnen halen. Doch dat is voor ons een kostbare aangelegenheid. Bovendien weten we dan niet wat we bestellen. Immers de tekst is in het Arabisch.
Tijdens onze verblijven kun je meestal op de kamer gebruik maken van Wifi. Af en toe is er alleen ontvangst in een ruimte bij de receptie. Bij ons vorige verblijf in de bergen kick je af. Geen wifi. Daar heb je alle tijd om ver van de wereldse zaken te blijven.
De snelheid waarmee je de informatie kunt binnen halen is verschillend. Ook het tijdstip is bepalend. ’s Avonds lukt het wel om de reisverslagen te verzenden. Foto’s erbij plaatsen wordt lastiger. Video filmpjes meezenden lukt niet. Dus maar een simpele oplossing gezocht. Filmpjes opknippen. Of gewoon zoals nu: overdag filmpjes plaatsen bij de voorgaande artikelen. Een kleine inhaalslag.