Kamelenmelk - Reisverslag uit Barkā’, Oman van Yvonne Jan - WaarBenJij.nu Kamelenmelk - Reisverslag uit Barkā’, Oman van Yvonne Jan - WaarBenJij.nu

Kamelenmelk

Door: Yvonne

Blijf op de hoogte en volg Yvonne

24 Januari 2023 | Oman, Barkā’

21 januari

Kamelenmelk

Aangezien we tussen de middag onze eigen lunch willen verzorgen is een bezoek aan de supermarkt noodzakelijk. De winkels zijn goed voorzien van allerlei producten. Bekende, raadselachtige en nieuwsgierigheid oproepende spullen. Ook dit keer had ik brood, melk, water en kaas op m’n boodschappenlijstje staan. Bruin brood is altijd wel te krijgen. Doch het lijkt op wat we vroeger ‘King Corn’ zouden noemen. Het gaat mee in de kar. Sinds kort heb ik per toeval Laban ontdekt. In de veronderstelling melk gekocht te hebben bleek het kefir te zijn. Hoera! Dat drinken we thuis ook graag. Dit keer staan lopen we samen door de winkel. Jan vergaapt zich aan de mooie verse vis. Voorlopig koken we niet zelf. Dus laten liggen. In geen enkele winkel is wijn te vinden. Immers in dit Islamitische land is alcohol uit den boze. Onlangs, in een verblijf op de Jebel Akhbar, stond een fles wijn op de menu kaart. Jan herkende de naam maar wilde helaas niet trakteren. De fles kostte omgerekend € 130,00. Bij ons in de supermarkt kost dit merk € 5,00. We lopen van de vis door naar de koeling met blikjes fris en pakjes vruchtensap. En zie daar wat we kunnen scoren: Bavaria 0%. Twee blikjes belanden naast het brood en de kaas in de winkelwagen. Nu op naar de melk. Plots valt mijn oog op een plastic fles. We schieten in de lach. Dit kunnen we niet laten lopen. Want eens in je leven moet je kamelenmelk gedronken hebben. En….’s avonds i.p.v. het bekende glaasje wijn zaten we aan de heerlijke inlandse kamelenmelk.

• 24 Januari 2023 - 18:58

Dicky:

En hoe smaakte de kamelenmelk? Kun je het ergens mee vergelijken?

• 24 Januari 2023 - 18:58

Dicky:

• 25 Januari 2023 - 23:43

Richard :

'Met kamelenMelk Méér Mans.' (variatie op een reclameslogan uit de 1950s)